Ympäristö ja vastuullisuus

Ympäristövastuullista matkailua jo vuodesta 1994

Lahdelma on ympäristövastuullinen matkailutoimija

Luomumaatalous ja tasokas maaseutumatkailu ovat olleet toimintaamme jo yli 20 vuoden ajan, jonka vuoksi on vain luonnollista että ympäristö ja vastuullisuus ovat olleet meille aina tärkeitä ja puolustamisen arvoisia asioita.

Ympäristötietoisuus sanoista teoiksi

Olimme jo vuonna 1994 pilottiyrityksenä Matkailun edistämiskeskuksen käynnistämässä, ensimmäisessä, ympäristöä säästävän matkailun kehittämishankkeessa, ns. YSMEK-projektissa. Sittemmin projekteja on ollut useampia, joiden päämääränä on ollut pienentää yritystoiminnan haitallisia vaikutuksia ympäristölle muun muassa vähentämällä energian ja vedenkulutusta, välttämällä jätteitä sekä lajittelemalla niitä paremmin ja huomioimalla jo hankinta-vaiheessa ympäristöystävälliset vaihtoehdot. 

Kestävän matkailutoiminnan puolesta

Matkailutila Lahdelma kuuluu Suomen luomumatkailuyhdistykseen, ECEAT Suomi ry:een, joka ylläpitää ja kehittää kestävän matkailun verkostoa maassamme. Meillä on myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland – merkin käyttöoikeus, jonka tarkoitus on vahvistaa kestävää matkailua maassamme. Merkin saaneet yritykset täyttävät kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden.

Lisäksi tuotamme tilalla lämpöenergiaa omassa lämpölaitoksessa, omalta tilalta saatavalla puuenergialla. Kaikki ostamamme sähköenergia on tuotettu 100 prosenttisesti uusiutuvilla energialähteillä.

Tekemämme työ on huomioitu seuraavilla palkinnoilla ja merkeillä: